| |     español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - četvrtak: 8:30 – 15:30 časova
Petak: 8:30 – 15:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Av. Montañas Rocallosas no. 515, ote.
Lomas de Chapultepec
11000 Ciudad de México,
México

Telefon: + 5255 / 5520-05-24, 5520-25-23 Lokacija/Mapa
Faks:      + 5255 / 5520-99-27 Konzularna nadležnost

E-mail: embajadaserbia@alestra.net.mx

Konzularno odeljenje: cons.serbia.mex@gmail.com

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.mexico.mfa.gov.rs  

 


 
Библиотека - списак књига!

Списак наслова књига које поседује Библиотека у Амабасади Р.Србије можете погледати на следећем линку:

https://docs.google.com/document/d/1m2cCo83EQHyz5cC3pcKOy7FzSo_Fm4rd/edit


Ulazak domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga

Uputstvom o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zaraznih bolesti Covid-19, regulisani su uslovi ulaska domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga, a uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije.

 

Opširnije...
 
 
Обраћање председника Републике Србије на седници Савета безбедности Уједињених нација

09. јун 2021. године

Поштовани председниче, даме и господо, чланови делегација,

У свом излагању указаћу на неколико актуелних питања која се тичу надлежности Механизма – наиме, могућности издржавања казни изречених од стране Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) и Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Републици Србији, актуелном праксом онемогућавања превременог пуштања на слободу осуђених, као и обавезе Механизма у погледу заштите осуђених лица.

Други део излагања биће посвећен питањима која се покрећу шестомесечним Извештајем о раду Механизма – председника Механизма г. Ађијуса и Извештаја главног тужиоца г. Сержа Брамерца, посебно по питању актуелне сарадње Републике Србије са Механизмом.

Трећи део мог говора, а то сам приметио и у многим вашим изјавама чак и данас, биће поглед Србије на све што се дешавало у Хашком трибуналу и на то шта су пресуде донеле људима на простору бивше Југославије.

Република Србија је више пута пред Саветом безбедности покренула питање могућности издржавања казни изречених од стране МКСЈ и Механизма у Републици Србији. И поред напора да се ово питање покрене са „мртве тачке“, није добијен ниједан одговор Савета безбедности. Највећи број особа које се налазе на издржавању затворске казне су држављани Републике Србије и природно је да Република Србија буде заинтересована да обезбеди издржавање казне затвора у Републици Србији.

Opširnije...
U Ministarstvu spoljnih poslova danas su održane političke konsultacije Srbije i Meksika

07. juni 2021.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Meksika pozdravio je ministar Selaković, koji je tom prilikom podvukao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, utemeljeni na međusobnom razumevanju, uvažavanju i podršci.

Izrazio je posebnu zahvalnost na principijelnoj poziciji Meksika po pitanju Kosova i Metohije.

Poručio je da je naša zemlja zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou sa Meksikom.

Izrazio je, takođe, spremnost za dalje jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Meksika.

Tokom konsultacija, dve delegacije su razgovarale o mogućnostima za sveobuhvatno jačanje bilateralnih odnosa dve države koje ove godine, nizom manifestacija u Srbiji i Meksiku, obeležavaju 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Dve delegacije su posebnu pažnju posvetile razmeni iskustava i dobroj praksi u borbi protiv pandemije Kovid-19.

Bilo je reči, takođe, o jačanju multilateralne saradnje, kao i o procesu pridruživanja Srbije EU, odnosno završoj fazi pregovora Globalnog sporazuma između Sjedinjenih Država Meksika i EU.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Sjedinjenih Država Meksika je predvodio generalni direktor za Evropu Bernardo Agilar Kalvo, dok je delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Srbije predvodio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju ambasador Vladimir Marić.


Министар Селаковић: Историјско пријатељство и међусобна подршка Србије и Мексика

31. мај 2021. године

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас путем видео-линка са министром иностраних послова Сједињених Држава Мексика Марселом Ебраром Касаубоном.
Повод за данашњи разговор двојице министара био је обележавање значајног јубилеја – 75. годишњице успостављања дипломатских односа Србије и Мексика.
Селаковић је подвукао да су односи две земље традиционално пријатељски, утемељени на међусобном разумевању, уважавању и подршци.
Поручио је да је наша земља заинтересована за интензивирање политичког дијалога на високом и највишем нивоу са Мексиком и овом приликом упутио је позив свом колеги да посети Србију.
Министар је посебну захвалност изразио на принципијелној позицији Мексика по питању Косова и Метохије.
Најискреније се надамо да ћемо и у будућности уживати подршку Мексика неповредивости територијалне целовитости Србије, истакао је Селаковић и додао да наша земља посебно рачуна на подршку Мексика током његовог мандата несталне чланице СБ УН (2021-2022).
Селаковић је указао да је Србија заинтересована за јачање трговинске и инвестиционе сарадње са Мексиком, посебно издвојивши област наменске индустрије, фармацеутске индустрије, ИТ, телекомуникација, пољопривреде, грађевинарства и енергетике.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova