Printer Friendly Version Радна посета амбасадора Србије Никарагви @ 17 May 2024 09:57 PM

15. мај 2024. године

Амбасадор Србије у Мексику Татјана Цонић, која нерезидентно покрива и Никарагву, посетила је ову земљу 13-14. маја 2024. године.

Том приликом, српски амабсадор се сусрела са министром иностраних послова Никарагве Денисом Монкада Колиндресом, министарком за породицу Јоханом Флорес, министарком за жене Џесиком Падиљом, министарком заштите животне средине и природних ресурса Хејди Калдерон, министарком за омладину Лусијен Геваром, ректорком Националног и аутономног универзитета Никарагве проф. др Рамоном Родригес, као и градоначелницом Манагве Реином Руедом.

   

  

Такође, амбасадор Србије је, поводом обележавања 120 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Никарагве, свечано отворила изложбу "Заштићена природна подручја и биодиверзитет Републике Србије" у холу Националног позоришта "Рубен Дарио" у Манагви, заједно са директором те институције Рамоном Родригесом.

  

  

Током посете Националном и аутономном универзитету Никарагве, амбасадор Т. Цонић је поклонила десетину дела српске сасвремене књижевности, које сада чине део књижног фонда Универзитетске библиотеке.

У разговорима који су вођени у срдачној и конструктивној атмосфери, потврђен је висок ниво билатералних односа између наше две земље, као и жеља за јачањем сарадње у будућности.