| |     español | english  
Naslovna
Režim ulaska u Republiku Srbiju - Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Uputstvo o načinu primene ograničenja

Vlada Republike Srbije je, 15. decembra 2020. godine, donela Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kojom su određene odgovarajuće mere, kao i uslovi, način sprovođenja, izvršioci i sredstva za sprovođenje tih mera. Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, licima koja dolaze u Republiku Srbiju, dozvoljen je ulazak, u skladu sa Uredbom, pod uslovom da poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata.

Uredbom Vlade Republike Srbije o izmenama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 od 11. januara 2021. godine, primena navedenih mera ostaje na snazi dok to bude nalagala epidemiološka situacija. 

Vlada Republike Srbije je, 13. januara 2021. godine, usvojila Uputstvo o načinu primene ograničenja ulaska u R. Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19, koje sadrži nove izmene koje su stupile na snagu 14. januara 2021. godine.

Za više informacija kliknite ovde.


Verzija za štampu
Važne informacije
eKonzulat: mogućnost on line podnošenja zahteva za vize D
Библиотека - списак књига!
Ulazak domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga
PRIJEM STRANAKA U AMBASADI
Režim ulaska u Republiku Srbiju - Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Uputstvo o načinu primene ograničenja
Kovid-19, korisne informacije