| |     español | english  
Naslovna
Ulazak domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga

Uputstvo o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zaraznih bolesti Covid-19, regulisani su uslovi ulaska domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga, a uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije.

Domaćim i stranim državljanima koji ulaze u Republiku Srbiju zbog poslovnog razloga, uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije, dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju pod uslovom da u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice dostave Privrednoj komori Srbije negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije Republike Srbije.

Privredna komora Srbije će najavu prelaska državne granice lica dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi granične policije, a najkasnije 24 sata pre očekivanog prelaska državne granice.

Ukoliko to lice ne dostavi negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2 u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice ili ukoliko test bude pozitivan na prisustvo virusa SARS-CoV-2, Privredna komora Srbije će o tome bez odlaganja obavestiti teritorijalno nadležni zavod za javno zdravlje.


Verzija za štampu
Važne informacije
eKonzulat: mogućnost on line podnošenja zahteva za vize D
Библиотека - списак књига!
Ulazak domaćih i stranih državljana u Republiku Srbiju zbog poslovnih razloga
PRIJEM STRANAKA U AMBASADI
Režim ulaska u Republiku Srbiju - Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Uputstvo o načinu primene ograničenja
Kovid-19, korisne informacije